Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 


 

 

 
 

 

 


Månedens miniintervjuobjekt


Martin Strømme er tidligere leder av Forum for Lesbiske og Homofile i Oslo Arbeiderparti, som han var en av initiativtakerne til på slutten av 1980-tallet. Han ble medlem av Arbeiderpartiets ungdomsbevegelse på midten av 60- tallet, først i lokallaget på Sunndalsøra, så etter hvert som medlem og leder av Grünerløkka AUL.

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Å nyte sommeren med venner og kjente. Oslo er bare herlig i juli/august.

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Samferdsel. Her er det mye som må gjøres. Samferdsel. Infrastruktur. Transport av varer og personer. Jeg kan ikke skjønne noe annet at et skippertak som har med det å gjøre vil være lønnsomt. Og da tenker jeg ikke bare på forurensning. Det må da koste enormt for samfunnet å ha lange bilkøer, trailere på veiene, folk som ikke kommer seg på jobb pga togstans og folk som må stå i innsjekkingskø på en flyplass når det er noe som kalles lyntog.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: Takhøyden i partiet betyr mye for meg. For en vanlig lønnsmottaker burde ellers partiet være det naturlige valg. Sikring av en arbeidstakers rettigheter, en familiepolitikk som respekterer den enkeltes valg og en sosialpolitikk som har enkeltindividet i fokus. For meg er det ufattelig at folk med en helt ordinær inntekt stemmer Høyre og Frp. Hva er det de ønsker å oppnå med det? Mer til de som har nok fra før av og litt mindre til seg selv?

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Ja, si det. Kim Friele kommer du ikke utenom selvfølgelig, men min erfaring er at de største forandringene i folks holdninger er i møte med folk du er glad i. Jo flere jo bedre. Det er da fordommene fordufter. Så alle de som i hverdagen er åpen i nærmiljøet og er seg selv. En svale gjør ikke en sommer. Og i partiet har vi hatt veldig mange som har stått på og /eller støttet oss. Personlig sender jeg gjerne en varm hilsen til Erik Garsøen, Britt Hildeng og Kjell Erik Øie. Og så må vi ikke glemme de som sitter på partikontoret i Oslo. De har vært gode støttespillere og har alle en plass i mitt hjerte.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Ja hva skal det være? Kanskje enda mer fokus på hva som er gjort og om veien framover? Det er for tida veldig mye fokus i media på hva som er galt i Norge (agurknytt?). Skulle tro regjeringa har sittet der helt siden krigens dager og således skyld i all elendigheta. Noen av statsrådene er dyktige markedsførere og gjør det ganske klart hva som er prioritet nr 1. "Sånn kan vi ikke ha det - og det og det gjør vi nå - ikke i morra". Det er den type klar tale vi trenger - og så vil vi helst merke det på kroppen at skjer noe.

 

 

 

  

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss