Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Månedens miniintervjuobjekt
 

Denne gangen er vårt intervjuobjekt Karina Hellum som meldte seg inn i Homofile og lesbiske sosialdemokrater i fjor og sitter i vårt internasjonale utvalg. Intervjuet ble foretatt før valget.
 


Sosialist og feminist: Karina Hellum

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Opplagt svar i disse valgkamptider er selvfølgelig VALGET!  I tillegg er jeg opptatt av giftslamdumpingen ved Malmøykalven i Oslofjorden.  For meg ser det ut til at vi bedriver offentlig godkjent miljøkriminalitet i vår egen fjord. Helt horribelt! Ellers er jeg opptatt av hva som skal skje i Tyrkia. Vil den nye presidenten Abdullah Gül true statsforfatningen, og dermed sette alle kvinners og homofile og lesbiskes livssituasjon i fare?  - Og hva kan vi her hjemme gjøre?


 

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Hvordan få flest mulig til å engasjere seg i fellesskapet og til å stemme på valgdagen.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: Det spørsmålet har jeg tenkt mye på selv. Jeg er sosialist og feminist, og det var ikke selvsagt verken for meg selv eller mine omgivelser at jeg skulle bli Ap-medlem. Imidlertid har jeg over tid sett at Aps holdninger til store, vesentlige samfunnsspørsmål i stor grad sammenfaller med mine egne. Når partiet i tillegg klarer å kombinere dette med praksis, blir partiet svært troverdig. I tillegg ser det ut til at partikulturen klarer å takle uenighet - for meg vitner det om at det er høyt under taket og at det ikke er meningsmonopol, og dette er svært viktig. For øvrig er jeg medlem av Ap for å kunne bidra aktivt, og forhåpentligvis gjøre en forskjell.  

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?Svar: Kim Friele! Ingen over, ingen ved siden. Tenk så heldige vi er som har hatt og har Kim. Ellers mener jeg Gerd Brantenberg har vært en viktig person i det hun tidlig forsøkte å avmystifisere oss ved å skrive humoristisk om lesbisk liv pre-partnerskap. ”Opp alle jordens homofile” var en fantastisk bok for en ung lesbe i 1980!  Jeg husker at jeg lo så jeg gråt, og ble helt lykkelig over at jeg kunne lese om meg selv i en tid som egentlig var ganske fremmedgjørende. Til slutt må jeg ha med biskop Rose; hun har vært en hel homobevegelse alene der hun satt på Hamar.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar:
Bytt statsråd i miljøverndepartementet!  Skal den rød-GRØNNE regjeringen vinne tillit på miljøområdet, må vi ha en fagstatsråd som kan fagfeltet. Jeg er enig med WWF i at Bjørnøy tydeligvis har glemt føre-var-prinsippet. Ellers vil jeg råde flere statsråder til å stevne frem som de gjør – utrolig mange gjør en fantastisk innsats!  Jeg vil særlig trekke frem Knut Storberget som er min justispolitiske helt!

 

Les tidligere intervjuer her »

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss