Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 


 

 

 

 

 

 

 


 
 

 

 

Månedens miniintervjuobjekt
Av Marit Bjerke

Denne måneden intervjuer vi Thomas Nordvik Strandberg, som har jobbet som informasjonsrådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe siden 1. November 2007. Han kom fra stillingen som informasjonssekretær i LLH og jobber nå som informasjonsrådgiver for kirke- og utdanningsfraksjonen.  
  

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Som fremdeles relativt nyansatt på Stortinget består fortsatt mye av fokus å forstå stammespråk og geografi i et noe spesielt miljø. Men med infoansvar innenfor utdanning går dagene i stor grad med til å holde oversikten hva som sies i debatten om skolene våre. Etter statsministerens nyttårstale er det ingen tvil om at det er et felt de fleste mener ganske mye om. Litt av min jobb er jo å holde et øye med hva som blir sagt. I tillegg gleder jeg meg til å følge Stortingets behandling av en felles ekteskapslov litt fra innsiden i løpet av vårsesjonen. Etter å ha jobbet i LLH under høringsperioden for lovforslaget, er det selvsagt gøy å få følge saken videre her på huset.

 

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Siden jeg sitter midt oppi det, så blir det vel at sier utfordringene vi ser i skolesektoren. Når så mye som hver femte elev går ut av skolen vår uten å kunne lese og skrive skikkelig, er det virkelig alvorlig. Disse møter svært store utfordringer senere i møtet med arbeidslivet og ender på mange måter opp som en ny underklasse i vårt informasjonssamfunn. Det er ikke tilfeldig hvem som møter disse problemene, og den viktigste jobben for politikere som ønsker samme muligheter for alle må være å rette opp i denne reproduksjonen av sosiale ulikheter. Når det gjelder homopolitiske saker så må det være fordommer og manglende respekt overfor hverandre som ulike lesber og homser, det må være utfordringene for homofile med innvandrerbakgrunn og det må være forholdene lesbiske og homofile lever under i andre land. La Irans offentlige henrettelser være et eksempel på det siste.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: Hva da, skulle jeg vært i KRF, liksom..? Ikke minst som homofil, så er jeg stolt av å være med i det partiet som har ledet an i kampen for like rettigheter for alle gjennom mer enn hundre år - det være seg arbeidere, kvinner eller nå lesbiske og homofile. 

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Der er det mange gode navn å komme med, men jeg velger likevel å si hver av de personene som har kommet ut av skapet har gjort den viktigste innsatsen gjennom synliggjøring og vanliggjøring. Hver gang noen velger å komme ut av skapet viser vi omverdenen at vi er homo, vi er ikke uvanlige og vi er akkurat like forskjellige og verdifulle som resten av befolkningen. Åpenhet er det viktigste våpenet vi har for å sikre vanliggjøring i alle miljøer. Når det så er sagt, så har det selvsagt vært verdifullt at vi har hatt personer som Kim Friele og Kjell Erik Øie som har ledet an i den kampen, det skal ikke underslås.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Ikke la fokuset på skole og utdanning forbli en nyttårstale med fagre ord: Solid politikk på dette området tror jeg blir en av de viktigste forutsetningene for seier eller tap i valget 2009. Og til Karita og Manuela: Tusen takk for ny ekteskapslov. (- Nå gjenstår det bare å finne noen å gifte seg med!:)

 

Les tidligere intervjuer her »

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss