Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Månedens miniintervjuobjekt
Av Marit Bjerke

Bård Nylund
(27) er styremedlem og tidligere leder av Arbeiderpartiets homonettverk. Han har også vært kommunestyrerepresentant i Gjerstad og fylkestingsmedlem i Aust Agder. Bård studerer sykepleie og jobber i Frelsesarmeens rusomsorg. Han sier han drømmer om en heit brannmann og lever under mottoet "Nei til overrislingsanlegg, ja til personlig fremmøte!"
 


 

 

 

 

 

 

 


Månedens intervjuobjekt hevder han har vokst opp blant artikler fra Rosebutikken.Spørsmål
: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Jeg er opptatt av at det er vår, og at det begynner å bli deilig å være i parken. Også er jeg opptatt av og følge med på innspurten av jobbinga med ekteskapsloven. Direkteoverførte høringer fra Stortinget angående loven er god tv-underholdning. Det er morsomt å se så mange sneversynte uttale seg på så kort tid. Jeg sier som Dolly Parton da hun ble spurt om hun støttet ekteskap for homoer; "Hell yes. You people should have to suffer just like the rest of us!"


Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Det finnes mange viktige politiske saker, men hvis du hadde spurt meg om den viktigste homopolitiske saken akkurat nå, så ville jeg svart homofiles levekår. En svensk levekårsundersøkelse forteller om elendige levekår for eldre, lesbiske kvinner. En tredjedel av de hivpositive i Norge er menn som har sex med menn. Unge homser og lesber har betydelig større utfordringer knyttet til selvmord enn den generelle befolkningen. Ikke minst er mange av oss rammet av det såkalte minoritetsstresset, som betyr at vi kan ha vanskelig for å innrømme at vi er en del av en utsatt gruppe i redsel for å "bli dratt ned i dritten selv". Jeg tror homobevegelsen er klar for et krafttak når det gjelder helse og levekår, så snart ekteskapsloven er på plass

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: Fordi jeg er en demokratisk sosialist som er betatt av tanken på å bo i ett land styrt av et parti som synes det er viktigere å vaksinere verdens barn, enn å sette ned brennevinsavgiften. Fordi Jens er den kjekkeste partilederen. Og kanskje mest fordi jeg er vokst opp i et hav av artikler fra Rosebutikken i en familie hvor nasjonaldagen bleknet i forhold til 1.mai

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Karen-Christine Friele. I den grad jeg har noe forbilde her i verden, så er det Kim. Hun er alle homoenes egen mor og bestemor. I alle fall for meg. I tillegg gjør vi alle sammen en jobb hver eneste dag - ved å være oss selv. 

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Nei til sekstimersdagen, ja til heroin på resept!
 

Les tidligere intervjuer her »

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss