Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 


 

 

 
 

 

 

Månedens miniintervjuobjekt
 

Denne månedens intervjuobjekt er sentral i LOs likestillingsarbeid og har bidratt til at organisasjonen har markert seg tydelig som pådriver for likestilling mellom homofile og heterofile, bl.a. som hovedsponsor for Skeive Dager. Likestillingsrådgiver Trude Johnsen (39) i LO mener klima er det viktigste politiske spørsmål akkurat nå.

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Privat er jeg mest opptatt av ungene mine og av å få hverdagen til fungere med dem, jobb og studier. Men politisk er det en bedre fordeling av foreldrepermisjonen, for jeg mener det har så store ringvirkninger på likestillingen i arbeidslivet og samfunnet ellers.

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Klima. At hver og en av oss tar i et tak i hverdagen og legger om litt. I tillegg må det tilbys mer fornybar og miljøvennlig energi.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: Har alltid vært det som har ligget nærmest mine grunnleggende verdier. Med min forsvarsbakgrunn og hjerte på venstre side, ser jeg ingen andre alternativ.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Uten tvil Kim Friele. Men jeg syns Statssekretær Kjell Erik Øie har fått til mye gjennom flere år som pådriver i Barne- og Likestillingsdepartementet.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Det er noen hjertesaker de bør innfri raskt i 2008, som f.eks. full barnehagedekning, fjerne kontantstøtten og innføre felles ekteskapslov. Videre bør de nøye vurdere en tredeling av dagens foreldrepermisjon. Når det gjelder homosaken, må det mer informasjon inn i norske lærebøker slik at heteronormativiteten kveles - sakte men sikkert. Det hjelper oss alle i skole, arbeids- og samfunnsliv til å være oss sjøl uansett hvem vi elsker! (eller har til foreldre...)
 


 

 

 

 


 

Les tidligere intervjuer her »

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss