Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Arbeiderpartiet
AUF 
"Håkon Haugli på Stortinget"
Sosialdemokratiet.no
HBT Socialdemokraterna

LLH
Skeiv Ungdom
ILGA Europe
Gaysir
Blikk

Queer Ecosy
 

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 

 


MINI-INTERVJU MED GARD REALF SANDAKER-NIELSEN
Av Marit Bjerke

Denne måneden har vi intervjuet Gard Realf Sandaker-Nielsen som er styremedlem i Homofile og lesbiske sosialdemokrater. Gard er 31 år, er utdannet prest og gift med Lasse. Han jobber for tiden som rådgiver i Kultur- og Kirkedepartementet og ble nylig gjenvalgt som leder av Åpen kirkegruppe, et kristent felleskap for lesbiske og homofile.
 

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Akkurat nå er jeg mest opptatt av taleskriving i Kunnskapsdepartementet og at kirkesamfunn må starte å behandle LHBT som mennesker. Dessuten har plantefrøene jeg bestilte på nettet kommet i hus. Nå kan våren komme!

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: I det siste har det vært alt styret rundt blasfemiparagrafen, men der kom heldigvis regjeringen på bedre tanker. I tillegg ivrer jeg for at Norge skal bruke innflytelsen og kunnskapen sin på å endre andre lands holdninger til LHBT.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: Jeg mener at Arbeiderpartiet har et godt syn på både menneske og samfunn. Et eksempel er at Arbeiderpartiet har vært tydelige på lesbiske og homofiles rettigheter og vist at de er til å stole på. I tillegg er Arbeiderpartiet gode til å styre landet. Dessuten har jeg aldri fått høyresidas behov for konkurranseutsetting og salg av arvegods til å gi mening.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Jeg har ikke lyst til å trekke noen enkeltpersoner fram, men det er alle de som våget å fortelle hvem de er da det fremdeles var ulovlig og definert som sykt. Deres fortellinger har endret Norge, og det er jeg evig takknemlig for.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Ikke vik unna på kravet om at ungdomsorganisasjoner ikke skal ha diskriminerende vedtekter for å få statsstøtte. Det er viktig for at alle skal ha like muligheter til å engasjere seg! I tillegg bør Regjeringen børste støv av begrepet "bærekraftig utvikling". Regjeringen bør satse enda mer på å bevare naturen vår.

Spørsmål: Hvordan og hvorfor vinner vi valget i 2009?
Svar: Vi har best politikk og kan styre! Vi skal vi klare å overbevise folket om at rød(grønn) politikk er det beste både for dem og for landet vårt. Dessuten har vi Håkon som skal sikres sikker plass på Tinget. Det kan bare gå en vei


Les tidligere intervjuer her »


 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss