Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 


 

 

 

 

 
 

 

 

Månedens miniintervjuobjekt
 

Denne månedens intervjuobjekt befinner seg – etter eget utsagt - i en ”herlig tilstand av lesbisk babylykkerus”. For fem måneder siden ble Sigrun Saur Stiklestad mor til Eskil. For min del tror jeg ikke det er en spesiell vågalt å hevde at det har vært en relativt godt overveid avgjørelse å bli mamma som lesbisk, forteller Sigrun. Hun skrev nemlig hovedfagsoppgave om hvordan det fortoner seg for ungdommer å ha lesbiske mødre. Etter det har hun jobbet med doktorgradsprosjektet "Barn i planlagte lesbiske familier".

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Gullungen, selvfølgelig. Men i og med at vi for tiden er på pappavisitt i Frankrike har jeg selvfølgeig gjort meg noen tanker om noen av de norske velferdsgodene kontra de franske. Mens jeg nyter av ett år med svangerskapspermisjon har de skarve 3 måneder i Frankrike. Fra da av er barna i barnehage. Noe vi derimot bør ta etter Frankrike på, er full barnehagedekning,NOE SOM ER PÅ PLASS FORDI DET ER EN LOVPÅLAGT TJENESTE.

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Det er kanskje ikke spesielt overraskende at jeg svarer at den prinsipielt viktigste saken er felles ekteskapslovgivning. Den politiske saken som har størst praktisk betydning for folk flest, inklusiv meg selv, er full barnehagedekning. Samtidig må jeg benytte anledningen til å ønske kontantstøtteordningen død og begravet. Den simpelthen ødelegger muligheten for mange barn til å bli en del av det norske samfunnet.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: Jeg kan virkelig ikke se noe annet politisk alternativ.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Kim Friele er helt klart Norges ukronede homodronning. Ellers bor det en liten homoambassadør i enhver som er kommet ut, for ikke noe gjør så sterkt inntrykk som et personlig møte.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Det må settes av betydelige forskningsmidler når "Felles ekteskapslovgivning" klubbes igjennom. Jeg har ikke lyst til å bli arbeidsledig heller ;)


 

 


 

 


 

Les tidligere intervjuer her »

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss