Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 
 

 

 

Månedens miniintervjuobjekt
Av Marit Bjerke


Denne måneden har vi intervjuet AUFs nestleder Eskil Pedersen (24). Han er født og oppvokst i Skien, men bor nå i Oslo. Eskil er likestillingsansvarlig i AUFs sentralstyre og leder organisasjonens ressursgruppe for arbeid og utdanning. Han er varamedlem til Oslo Bystyre og har tidligere vært leder av AUF i Oslo og AUF i Telemark. Eskil har begynt på en bachelor i statsvitenskap og emner i Europeiske og amerikanske studier ved Universitetet i Oslo.
 AUFs nestleder Eskil Pedersen heier på Hillary
og ønsker seg mer bistand og fornybar energi.

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Den uretten som begås mot palestinerne hver eneste dag. Jeg besøkte Gaza-stripen i november 2006, og siden da har det gått fra vondt til verre. Ingenting gjør meg mer rasende og trist enn de overgrepene som palestinerne opplever. I tillegg følger jeg kanskje i overkant mye med på presidentvalget i USA og heier på Hillary.

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Så mye forskjellig; endelig har klima blitt en viktig sak i den politiske debatten. Jeg håper vi kan bruke dette engasjementet til å handle for miljøets beste. La oss bygge vindmøller, høyhastighetstog og satse kraftig på kollektivtrafikk. I tillegg feirer jeg sammen med alle andre som gleder seg over at kampen for en felles ekteskapslov er kronet med seier.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: Fordi jeg vil kjempe for en rettferdig verden. Det skulle bare mangle at jeg som lever i verdens rikeste og tryggeste land gjør nettopp det.


Spørsmål:
Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Alle de som har stått opp mot fordommer i sine miljø. I vennegjengen, i de politiske partiene, på arbeidsplassen. Og alle de som har holdt ut mot fordommene de har møtt og har vært stolte av dem de er. 

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Tør å satse! Min ønskeliste til statsbudsjettet er: Bistanden opp til 1 prosent av BNI. Kraftig satsning på fornybar energi for framtida. Og at ungdomsgarantien endelig kommer på plass fordi alle unge har noe å bidra med til samfunnet.

 

Les tidligere intervjuer her »

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss