Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie

Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 


 

 

 

Månedens miniintervjuobjekt
I mini-intervjuene ønsker vi å presentere noen av medlemmene i Homofile og lesbiske sosialdemokrater. Hva er de opptatt av? Hva driver de med? Denne gang intervjuer vi Siri Kvalheim. Hun er tidligere leder av Oslo-avdelingen av DnF-48 og av Forumslaget for homofile og lesbiske i Oslo AP. Hun startet Ta-imot-nye (TIN)-kafeen, var med å starte Raballder, Afrodite, Fri Utblåsing, idrettsgruppen Andpusten, hvor bl.a. Klatregruppen ble startet og andre arrangementer satt i gang, arrangerte Euro-Fun-cup i 9 år (en europeiske håndball-cup for lesber), ledet homodagene i to år, var leder av Metropol-styret i et år, og ledet DnF-48/LLHs Oslo-styre i tilsammen 8 år. Hun forteller bl.a. at DnF-48 arrangerte julaften på Metropol et år med ca. 50 deltakere - "noe som de nye i LLH tydeligvis ikke har fått med seg". Da Siri ledet Forum for homofile og lesbiske i Oslo AP i 3-4 år var Kim Friele og Tom Ovlien svært aktive styremedlemmer. "Jeg elsker en god diskusjon - og båten min!", forteller Siri Kvalheim.

 


Siri Kvalheim i toget under Europride 2005 .

 

 

Spørsmål: Hva driver du med for tida, Siri?
Svar: For tiden er jeg svært lite aktiv i homopolisisk sammenheng. Følger med. men har innvilget meg selv en god pause. Har vært aktiv i 25 år nå så det føles helt greit.

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Den viktigste politiske saken for oss er at regjeringen rydder opp i lovverket slik at vi får de samme rettighetene mht barn, insinemasjon og adopsjon. Likeledes like alternativer mht. ekteskap. Ekteskapet bør legges til Tinghuset og så skal de som ønsker det kunne få sin relegiøse velsignelse i kirken. Men i tillegg til alt dette lovmessige greiene, mener jeg - fremdeles - at det er etsamfunnsansvar å informere bedre om homofili. det er det bare vi som kan gjøre. dermed må det mer penger i kassen uten at vi trenger å bruke mase tid på å søke på alle mulige prosjekter som har tidsbegrenset varighet. Altså faste tilskudd til drift og informasjon/ansatt.
 

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av AP?
Svar: Hvorfor jeg er medlem av AP? Ja, det har jeg faktisk lurt på mange ganger selv også..... det er vel i håp om at de faktisk setter ut i livet de vedtak de har gjort på landsmøter, samt at vi kan få dem mer aktive ift. oss. "Plage" dem litt, ikke la dem i fred. Men jeg mener at AP representerer en mellomting av SV som er for sosialpolitisk og Høyre som er for markedpolitisk. Vi trenger begge deler. Det er vanskelig, men nødvendig.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har (hatt) størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Kim er utvilsomt den person som har hatt aller aller størst betydning for homopolitikken!

Spørsmål: Hvilke forventninger har du til den nye regjeringen?
Svar: Jeg forventer at den nye regjeringen sørger for å sette søkelyset på oss, og ikke la andre styre dette løpet. Sist AP var i regjering, "solgte" de oss for andre saker. Hvis dette skjer igjen, er AP ikke vårt parti.

Spørsmål: Har du et godt råd til Jens Stoltenberg, Karita Bekkemellem eller en av de andre statsrådene?
Svar: Snakk enkelt, bestemt og uten krumspring som gjør at folk ikke skjønner hva dere mener!

 

Les tidligere intervjuer her »

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss