Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie

Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 


  

 

 

Månedens miniintervjuobjekt

Nestlederen i AUF Telemark - og medlem av Homofile og lesbiske sosialdemokrater - Odin Adelsten Bohmann feirer seieren på fylkesårsmøtet ved å være denne månedens mini-intervjuobjekt. 

 


Odin A. Bohmann til høyre på bildet.

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida, Odin?
Svar
: Etter å ha vunnet nok en homorettighetskamp i Telemark AP, og fått skiftet ut verdikonservative deler av Telemark AP, blir fokuset nå å vedta flere homopolitiske saker, som jeg tror blir enklere å få til med det nye styret. Bortsett fra dette, er internasjonal solidaritet noe jeg liker å arbeide med.
 


Spørsmål
: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Det er mange viktige politiske saker for øyeblikket: Kjønnsnøytral ekteskapslov, unntaket i arbeidsmiljøloven, hatkriminalitet, Midtøsten-problematikk, demokrati i utviklingsland, tjenestedirektivet i EU osv, osv. Det er mange agendaer som er viktig å følge med på.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av AUF/AP?
Svar: Fordi AUF og AP etter min mening klarer å ivareta mangfoldets interesser i Norge. Man klarer å tenke to tanker samtidig: skape og dele. Det er viktig med et sterkt offentlig velferdssystem som jeg mener AP ivaretar best. Samtidig er AP det politiske partiet i Norge som har den mest realistiske politikken, det hjelper ikke å ha flotte tanker, når det ikke lar seg gjennomføre i praksis.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har (hatt) størst betydning for homokampen i Norge? Svar: Kim Friele. Navnet hennes taler for seg selv. En fantastisk dame. Samtidig håper jeg at Karita Bekkemellem kan gå inn i historien som den statsråden som har gjort mest for homofiles rettigheter.

Spørsmål
: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Bortsett fra at jeg som resten av Norge er klare for at regjeringen skal øke tempoet noe, synes jeg regjeringen klarer seg bra, men de må lytte til grasrota og partiorganisasjonen.

Les tidligere intervjuer her »

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss