Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Månedens miniintervjuobjekt
 

Denne måneden har vi mini-intervjuet Liv Margareth Alver, som står på nr. 11 på APs liste i Lindås Kommune i Nordhordland. I det "sivile liv", er hun forfatter og oversetter, og medeier i forlaget www.Rainbows-End.no som primært gir ut homolitteratur. Hun var nylig med på etableringen av Homofile og lesbiske sosialdemokrater i Bergen/Hordaland.
  

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Det er valgår, og for meg er det de lokale sakene som ligger hjertet nærmest akkurat nå. Noen av våre lokale saker angår også resten av landet, slik som hendelsene ved Fedje, som er nabokommune, og gasskraft utbyggingen på Mongstad, som ligger i min kommune. Men jeg bor i en kommune der tilflyttingen er stor, og en by holder på å utvikle seg i den delen av Lindås kommune som ligger nærmest Bergen. Nordhordland er ikke lenger 'langt ute på landet', og for oss er det viktig å ta stilling til hvordan vi vil utviklingen skal være, om vi vil fortsette å være en forstad til Bergen, eller bli en selvstendig by. Skole er en av de viktigste sakene her ute, det er et utrolig press på skolesektoren fra barhehagen og oppover. Det er også viktig å åpne for et kulturliv som kan gi innbyggerne i alle aldre muligheten til et rikere liv der de bor.
 

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Mobbing på arbeidsplassen er vel den som for øyeblikket står mest sentralt og får mest oppmerksomhet. Men den er bare en av mange like viktige saker som folk også burde være opptatt av; slik som forurensnings/klimaproblematikken.Utdanning, for både unge og gamle, bla.a. den feislåtte omleggingen av universitetsystemet, mangel på anstendig studiefinansiering osv.. Og den viktigste av alle, like retter til alle uansett kjønn, legning, nasjonalitet eller tro. Vi er alle mennesker og menneskerettighetene skal gjelde for alle mennesker.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: AP er det politiske partiet jeg føler meg hjemme i. For meg var det også viktig å engasjere meg politisk på grunn av tiden jeg lever i. Det er store omveltninger nasjonalt, regionalt og på verdensbasis. Hvem klarer å forholde seg likegyldig i en slik situasjon?

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Alle de som har stått åpent frem og vist verden at vi homofile ikke er verre eller bedre enn alle andre.
Kim Friele er en av de første, største og viktigste. Men det er slik med homokamp som med likestillingskamp alle steder, en må fortsette å kjempe. De unge som står på barrikadene i dag, eller som bare er et godt eksempel ved å være sitt sympatiske jeg; slik som Gro Hammerseng, har utrolig stor betydning.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Fortsett slik dere har begynt, det tar tid å lege sår, og rette opp feil, slikt er ikke gjort i en håndvending. Stå på for like rettigheter for alle mennesker, uansett kjønn, legning, farge eller tro.

 

Les tidligere intervjuer her »

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss