Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie

Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

  

 

 

Månedens miniintervjuobjekt

Vi fortsetter mini-intervjuene med medlemmer av Homofile og lesbiske sosialdemokrater. Denne gang har vi spurt Karen Pinholt. Som mor til Kaya og aktivist i foreningen for partnerskapsbarn, har hun bidratt til å synliggjøre hvor urimelig regelverket for stebarnsadopsjon var (se http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/12/15/452303.html). Karen er 31 år og dansk. Hun flyttet til Norge i 1999 og jobber i Miljøverndepartementet. Hun sier selv hun har vært sosialdemokrat så lenge hun kan huske. I tillegg til vervet som "postmester" i foreningen for partnerskapsbarn, er Karen medlem av LLHs internasjonale utvalg.

 


Karen med datteren Kaya (2)

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida, Karen?
Svar: Jeg har fått adoptere min datter. Ikke bare måtte jeg søke om lov til å adoptere min egen datter, men jeg fikk i utgangspunktet avslag! Men etter en klagerunde ble det klart hvor urettferdig vi var blitt behandlet og hvor åpenbart det er, at jeg skal være juridisk forpliktet til å ta meg av min datter både økonomisk og sosialt. Det fine er at etter Karita reviderte retningsliniene for stebarnsadopsjon nå nylig, blir vi sikkert de siste som skal gjennom hele den saksgangen.
 

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Felles ekteskapslov med tilliggende herligheter. Hvis det blir en så omfattende pakke som Karita & Co lover, så blir det bra og veldig viktig. For øvrig mener jeg at horekunder må kriminaliseres.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar: Rettferdig fordeling av godene og kampen for de svakestes rettigheter og muligheter har alltid vært kjerneverdier for meg. Det er det viktigste som AP står for. Men det hender at jeg lurer på om alle i AP er enige med meg.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen?
Svar:
Kim Friele. Ingen over, ingen ved siden av. Men hver eneste gang en homo er åpen og ærlig i familien, blant venner, på jobben eller i media, så er et nytt slag i kampen vunnet.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: "Keep up the good work" og ta dere i akt for byråkratene.

Les tidligere intervjuer her »

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss