Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie

Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Månedens miniintervjuobjekt
 

Månedens intervjuobjekt sitter i Fylkestinget i Nordland, gikk nylig av som sentralstyremedlem i AUF. John Trygve Tollefsen jobber i LLH med å få opp den lokale aktiviteten.

 


John Trygve Tollefsen har kjøpt ny leilighet og ny bialettikanne. Hanjobber med å få opp den lokale aktiviteten i LLH og er opptatt av at regjeringen får fram budskapet

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida, John?
Svar: Nå jobber jeg hardt med å få klart skoleringsmateriell til LLHs fylkeslag. Jeg leder et prosjekt for å få opp den lokale aktiviteten i LLH og nå begynner oppkjøringen mot høstskoleringene. Da skal jeg reise rundt i hele landet og møte tillitsvalgte. I tillegg er det fylkesting i Nordland snart og det har nettopp vært landsmøte i AUF, så jeg kan vel si jeg har fingrene fulle både i jobben og på "fritiden". Helt privat har jeg akkurat innredet den nye leiligheten med en bialettikanne, så jeg er ganske opptatt av å få til godt melkeskum med vispen min.
 

 

 

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Jeg er veldig opptatt av at regjeringen leverer. Den har lagt fram et meget godt statsbudsjett. Jeg mener sysselsetting er en veldig viktig sak. Nå har vi så lav arbeidsledighet, at vi kan skaffe oss en mer ambisiøs målestokk. Neste på agendaen må være å inkludere alle de som er støtt ut av arbeidslivet. Vi har ikke råd, verken etisk eller økonomisk, til å holde så mange mennesker utenfor

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av AP?
Svar: Jeg mener Arbeiderpartiet tråkker opp linja mellom individ og felleskap, og mellom ansvar og rett, på en måte som samsvarer med mine verdier. Jeg er av den formening at politikk først og fremst handler om få til endringer, og å få jobben gjort, og den holdningen er Arbeiderpartiet alene om på venstresida.

Spørsmål: Hvilken person mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge? Svar: Jeg er ikke så opptatt av enkeltindividene, for det er tross alt veldig mange som har bidratt. Men jeg kan nevne Kim Friele som har gjort en formidabel innsats gjennom førti år. Jeg kan også nevne Karita og Kjell Erik som våget å være homopolitikere lenge før det var stuereint i resten av Arbeiderpartiet. Eller AUFerne som solgte et vassdrag for å få gjennom partnerskapsloven i Stortinget. Det var en fin prioritering.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Ha en aktiv holdning til å promotere de gode sakene. Nå setter vi alt for sjelden dagsorden, og som alltid får vi mest oppmerksomhet på dårlige saker. Jeg vet at regjeringen gjør mye bra, det skorter bare på å få fram budskapet

 

Les tidligere intervjuer her »

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss