Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie

Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Månedens miniintervjuobjekt

I hvert nyhetsbrev presenterer vi et av medlemmene i Homofile og lesbiske sosialdemokrater. Denne gang har vi spurt Helle Solberg.

Hun er partner med Guri, mamma til Maia og Selma og jobber som lærer ved Hersleb skole i Oslo. På Arbeiderpartiets landsmøte i 2005 holdt Helle et personlig innlegg om manglende rettigheter for barn av homofile. Hun ba landsmøtet sikre Maia en trygg oppvekst, og viste til at hennes barn ikke har samme rettigheter som de andre politikerbabyene som var tilstede. Helle sitter i styret for Arbeiderpartiets sentrale kvinnenettverk og har hatt en rekke verv i Oslo Arbeiderparti. 

 


Helle Solberg med datteren Maia. Foto: privat

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida? Svar: 7. august ble vi mammaer til ei jente til, Selma. Så nå går det i ett her i huset, og vi er strålende fornøyde med livet.

 

 


Spørsmål:
Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Det er så mange saker jeg synes er viktig at det er vanskelig å si en sak. Krigen i Midtøsten opprørte meg veldig i sommer. At Israel, med suveren forakt for folkeretten, bomber i stykker et naboland på den måten er vanvittig. Jeg er også veldig opptatt av integreringspolitikk og skolepolitikk. Som lærer på en skole med over 90 % minoritetsspråklige elever ser jeg at vi har mye igjen før vi kan si at alle har de samme mulighetene i Norge. Først og fremst må skolene i hvert fall få de ressursene som er nødvendig for å lære alle elever norsk. Samtidig som homopolitikk alltid opptar meg. Det er forstemmende at man fortsatt ikke har et system som registrerer hatkriminalitet i Oslo. Med bedre kunnskap om denne type kriminalitet er det jo selvsagt at mye mer kan gjøres for å forebygge. Og så er jeg superglad for at vi har en minister i likestillingsdepartementet som evner å se diskrimineringen vi blir utsatt for og som så gjør noe med det. Strålende jobbet av
Karita Bekkemellem og de andre i BLD som fikk ordna med retningslinjene for adopsjon for partnere sånn at jeg kan rekke å adoptere den nye babyen før jul!

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av AP?
Svar: Fordi jeg har grunnleggende tro på sosialdemokratiske verdier om like rettigheter for alle.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har (hatt) størst betydning for homokampen i Norge? Svar: Det er mange som har hatt stor betydning. Det er for eksempel ikke mulig å komme utenom det enorme arbeidet Kim Friele la ned i ei tid det var mye vanskeligere å drive homokamp. Men jeg har også lyst til å nevne Kjell Erik Øie og Gro Lindstad som gjorde henholdsvis DNF 48 og LLH til organisasjoner som betydde noe i samfunnsdebattene. Til slutt vil jeg nevne Karita Bekkemellem som har forstått at rettighetskamp er veldig tøft hvis bare de som rammes av diskrimineringen prøver å gjøre noe med det. Hun har vært og er en strålende homominister.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Husk at våre røde grunnverdier er likestilling - at alle mennesker skal ha de samme muligheter til å skape seg et trygt og godt liv.

 

Les tidligere intervjuer her »

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss