Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie

Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 

 

 

Månedens miniintervjuobjekt

Denne gang har vi spurt Hanne Lyseth. Hun er tidligere leder av LLH Hordaland. Hun meldte seg inn i APs homonettverk i mai og påstår hun bare har "pussige bilder" av seg selv. Vi synes stjerneskudd var veldig passende!

 


 

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar:
Det er ferietid, vi reiser vekk og det er tre ting som må avklares: -Hvem passer hunden? -Hva slags bøker blir med i bagasjen? –Hvor mange sko og kjoler kan man ta med i bagasjen uten at bakkepersonalet "glemmer igjen" kofferten?

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar: Fra mitt homoståsted: Kjønnsnøytral ekteskapslov! Og med den, andre rettigheter som tilfaller.

 

 

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av AP?
Svar: For det første fordi jeg etter noen "rødere" år har funnet tilbake til Arbeiderpartiet og fordi jeg gjerne ville være med homonettverket deres som jeg synes gjør en meget god jobb i å sette homopolitikk på dagsorden. Det er viktig for utviklingen av samfunnet at slike nettverk finnes, og det er gode samarbeidspartnere for LLH.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har (hatt) størst betydning for homokampen i Norge? Svar: Det mener jeg er Kim Friele. Det ligger enorm styrke i å bane en slik vei som hun har gjort. Det er ikke dermed sagt at hun gjorde det alene, "Hadde hun ikke engang med seg en kokk?", (fritt etter Brecht). Det er når vi jobber sammen og over tid at vi oppnår varige resultater. Ingen kan si noe på Kim Frieles kontinuitet…

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar: Jeg håper de vil bruke den tiden de har godt, la "oss" kjenne på kroppen at vi har en ny regjering! Det er også mitt klare ønske at det øves politisk press mot land har dårligere levekår for homofile enn oss. Særlig i de landene som praktiserer dødsstraff og tortur for homoseksuelle handlinger.

 

Les tidligere intervjuer her »

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss