Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 


 

 

Månedens miniintervjuobjekt
 
Denne månedens intervjuobjekt er Lotte (Anna Charlotte Larsen), snart 35 år, forelska i Inger Lise. Stolt partseier i seilbåten Spiff og glad i sjøen. Hun jobber med forskning og utvikling for kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon KS.

 

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida?
Svar: Våren – lukta av båtpuss, sola som skinner og alt som spirer.

 

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå?
Svar:
Oppvekst vil vel alltid være viktigst for meg, fordi jeg kan begrunn mine synspunkter i andre saker ut fra hva som er best for barn. Ellers; klimadebatten har jo endelig også Norske medier satt på agendaen. Tenke globalt – handle lokalt, gjelder. Krangling om kjøp av klimakvoter synes jeg er en vanvittig avsporing. Klimatrusselen tror jeg både har kraft i seg til å få gjort mye med fattigdomsproblemene i sør og overforbruket vårt. En holdningsendring i forhold til forurensing gleder meg som bor på Malmøya. Fremdeles står vedtaket om giftdumping utenfor Malmøykalven. Jeg håper at nå som politikerne slåss om å bli reinest i klassen, så vil de også finne et sikrere alternativ enn å dumpe giften i sin egen andedam. Er litt sint fordi vi har en hissig debatt hvor kvinner blir medskyldige i voldtekt fordi de klær seg på en måte som oppfordrer til voldtekt. Jeg prøver å akseptere at noen kan tenke slik, men det er fryktelig vanskelig.

Spørsmål:
Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet?
Svar:
He he he, spør Linn (Yttervik), og ikke meg. Jeg lot meg vel lure med. Avgjørende var homonettverket som gjør at døra inn plutselig stod såpass på gløtt at jeg smatt inn.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge? Svar: Jeg tror personer som Ole Christian Kvarme er viktige i dag. Han minner oss om at vi ikke skal ta for gitt at jeg kan elske den jeg elsker, holde i handa, og kysse på gata. Når Kvarme truer oss i Oslo i dag, så gjør det i hvert fall at jeg husker på at å leve åpent er fremdeles et privilegium og at vi er fryktelig få som får oppleve det. Vi skylder en hel verden å vise vår kjærlighet.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen?
Svar:
Gi hverandre en god klem hver dag – og bli enda rausere med hverandre!

 

Les tidligere intervjuer her »

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss